dimarts, 15 de desembre del 2009

LES NOSTRES FESTES


Quan coneixem l´origen de les coses, les comprenem. Quan les comprenem, tenen sentit i poden arribar a estimar-les. Conèixer els orígens del Nadal ens ajudarà a comprendre´l, estimar-lo i arribar a copsar el seu esperit mitjançant els seus símbols. Aquesta és la màgia del Nadal.

Les festes de Nadal coincideixen amb el solstici hivernal que és el moment de l´any en que el sol arriba a la seva alçada mínima del firmament. Per tant és el període en que l´astre rei escalfa menys i el dia té més curta durada.

Les antigues concepcions religioses van originar un seguit de pràctiques i de creences, algunes de les quals perduren confoses en els costums més o menys religioses d´avui en dia.

A l´Escola treballem algunes d´aquestes tradicions, amb la finalitat de conèixer millor i per tant enriquir les nostres arrels, la qual cosa és força important dins el procés educatiu i de creixemen de la persona.

ACTIVITATS INFANTIL

- Decoració nadalenca de les classes i passadissos.
- Muntatge arbre de Nadal i Tió.
- Cantada de nadales.
- Recitació de poemes.
- Cagar Tió.
- Visita Pare Noel.

ACTIVITATS PRIMÀRIA

Setmana del 14 a 22 de desembre.

- Durant tota la setmana, decoració nadalenca de classes i passadissos.

Dimarts 22 de desembre.

- Durant tot el matí ens anirem trobant tots els alumnes a la sala d´usos múltiples per cantar cançons, recitar poemes, representacions teatrals i escenificacions. Així ens acomiadarem d´aquest primer trimestre del curs.
- A darrera hora del mati passarà el pare Noel que sempre dóna sorpreses agradables.